De Eeuwige Zoektocht

De Eeuwige Zoektocht

De toekomst van het werken. Een proces wat altijd in ontwikkeling zal zijn. Nieuwe generaties brengen andere behoeftes en prioriteiten met zich mee. Wat kunnen we verwachten voor onze generatie?

De drang naar vernieuwing is de gangmaker van een stille revolutie. Deze zoektocht naar een juiste invulling van werk, is een ongoing process van diverse manieren vinden om slimmer, efficiënter en effectiever te worden. We willen gebruik maken van nieuwe technologieën, experimenteren met nieuwe vormen van samenwerking, maar ook nieuwe manieren van leidinggeven. Minder hiërarchie, meer eigen verantwoordelijkheid, meer delegeren en meer overlaten aan eigen creativiteit en oplossingsgerichtheid.

Nu ik zelf al een paar maanden in een coworking space werk (Ebrella Home for Digital), merk ik dat ik steeds meer ontwikkelingen op het gebied van ‘anders werken' mee krijg. Let wel; de mensen om mij heen zijn zelfstandig ondernemers, kleine startups of remote werkende werknemers. Alles is mogelijk. Maar waar gaan deze ontwikkelingen heen? Is er richting te geven aan deze razendsnel groeiende trend in anders werken?

Ik heb recentelijk een presentatie bijgewoond van Rosan Gompers en Saskia Vrolijk van The Community Office. Een creatief label met een bewezen aanpak voor coworking en het implementeren van nieuwe manieren van werken. De presentatie gaf een interessante kijk op de toekomst van het werken.

Saskia en Rosan hebben samen de meest recente ontwikkelingen in kaart gebracht en hun toekomstvisie toegelicht tijdens het OUTLOOK 2017 // FUTURE OF WORK event in onze coworking space. De Community Office voorziet drie trends die van invloed zijn op de toekomst van werken:

Vloeibare structuren
Organisaties zijn al een tijdje op zoek naar nieuwe structuren. Ze moeten blijven innoveren, veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. De economie van vandaag is niet zo voorspelbaar meer, dus worden organisaties geacht flexibel/agile te zijn.
De ING is hier een mooi voorbeeld van: Zij stappen af van de traditionele organisatiestructuur en gaan met een Agile organisatievorm werken. Corporates en grote organisaties kunnen veel leren van startups en ondernemers. Zij werken onder druk, met minder budget en moeten snel en innovaties zijn.

Je ziet nu hoe jong en oud van elkaar leren. Het oude is niet alleen maar fout, het nieuwe is niet alleen maar goed. Corporates, de molochs in het bedrijfsleven, komen steeds meer in beweging en beginnen zich ook te mengen in coworking spaces. Zij leren van de vernieuwende startups en de startups leren ook van de traditionele bedrijven. Hiermee wordt een brug gecreëerd tussen vernieuwing en traditie en ontstaat een vermenging van stijlen. Is de volgende stap de learning economy?

Fysiek volgt mobiel
Thuiswerken is achterhaald. De fysieke werkomgeving is inmiddels overal, en is vaak een verlengstuk van thuis. Mensen gaan weer op zoek naar omgevingen waar je functioneel kunt werken, maar wel in een prettige omgeving waar je gelijkgestemden ontmoet en een identiteit vindt. Een vorm van a sense of belonging. Coworking spaces schieten als paddestoelen uit de grond, soms gestart door ondernemers, soms door de overheid gefinancierd. Het werken is overal en de werkomgeving ontwikkelt mee! De fysieke werkplek is overal en volgt het mobiele werken.

Identiteit en betekenisgeving als de bron van alles
Er worden nog steeds mensen ontslagen, mensen moeten zichzelf nog steeds opnieuw uitvinden. Werk wordt inmiddels als een bewuste levensstijl ervaren. Wat voor omgeving past bij jou? Hoe en waar benut je je kracht en talent en ervaar je de zin van wat je doet? Het werk wat je doet moet iets toevoegen, betekenis geven aan je leven en dat van anderen. Dit gaat automatisch gepaard met de verbinding tussen je lifestyle en je werk. Het moet passen bij jou als persoon en waar je voor wilt staan. En dat geldt ook voor je werkplek.

Als je rekening wilt houden met deze trends, hierop inspeelt als bedrijf, dan zal de organisatie van binnenuit moeten veranderen. Het draait om ‘live, work and create everywhere’. Het gaat niet meer alleen om het flexibel werken in het kantoor. Werknemers neigen terug te willen naar een kantoorsetting, maar deze setting moet wel flexibel, prettig en gezond zijn. Dat kan het kantoor zijn, maar ook een coworking space.

De coworking spaces en kantoor ontwikkelaars gaan meer verschillende stijlen blenden. Het oude met het nieuwe, strakke lijnen gemengd met een zacht interieur. Vintage met design. Kijk bijvoorbeeld naar het voormalige IBM kantoor in Amsterdam. Een oud gebouw, wat in 2014 omgetoverd is in B.Amsterdam, een meltingpot van creativiteit en diversiteit met startups en innovatieve ondernemingen.

Met bovengenoemde trends in het achterhoofd, heeft The Community Office The Coworking Grid ontwikkeld. Dit zijn drie manieren waarop je nieuw en anders werken kunt vormgeven, passend bij jouw organisatie. Bedoeld als inspiratie om de volgende stap te zetten in het anders werken. The Community Office verbindt identiteit, organisatie en stijlen van werken met een passend interieurconcept: De Homebase, de Workhub en Join our Tribe.

De Homebase past bij een gevestigde organisatie. Een omgeving die resultaatgericht is, op samenwerking van teams berust met een duidelijke hiërarchie. Op activiteit gerelateerd werken. Je werkt bijvoorbeeld met collega’s in een open ruimte met meeting spots, team ruimtes en concentratieplekken. Het interieur is gericht op merkherkenning, comfort en heeft een professionele uitstraling.

De Workhub is meer dynamisch, gericht op een mix van collega’s en freelancers. De werkomgeving is gericht op een steeds wisselende teambezetting. Een werkomgeving die past bij innovatie, virtueel en face-to-face samenwerken en die gericht is op projectmatig en Agile werken. De uitstraling en opzet is functioneel en flexibel. De architectuur is onderhevig aan de werkprocessen en makkelijk aanpasbaar.

Join our Tribe heeft een jonge, creatieve uitstraling met nieuwe werkconcepten. Gericht op een start up cultuur, ondernemerschap, vernieuwen en lifestyle. Hier wil je onderdeel zijn van de community. Je bent samen op een plek, je bent onderdeel van iets. De locaties zijn dan ook socialer, open en nog informeler. Je werkt en leeft soms samen, het voelt als een tweede huis. Deze werkomgevingen passen bij ontwikkelende organisaties en ecosystemen.

Als je om je heen kijkt, zie je een constante stroom van ontwikkelingen op het gebied van werk. Corporate bedrijven stappen af van hoofdkantoren en gaan naar Workhubs, meer en meer coworking spaces ontstaan op de meest diverse plekken.
En altijd maar met de vraag ‘Hoe halen professionals het meeste uit zichzelf en werknemers het meest uit zijn werknemer?’ Een proces wat nooit klaar zal zijn en altijd zich zal blijven ontwikkelen.

rosan