Freelance community eBrella wordt onderdeel van Dept

Freelance community eBrella wordt onderdeel van Dept

eBrella, de community voor freelance online professionals, sluit zich aan bij bureaunetwerk Dept. Hiermee geeft het netwerk een antwoord op de groeiende vraag van opdrachtgevers naar de flexibele inzet van online specialisten.

Volgens Paul Manuel, founder van Dept, is eBrella een logische toevoeging aan het netwerk. “Digitaal komt steeds dichter bij de core business van onze klanten en snelheid maken is belangrijker dan ooit tevoren. Klanten kiezen ervoor om het digitale kanaal in te richten met een mix van bureaus, freelancers en inhouse teams. Met eBrella kunnen we inspelen op deze trend en flexibele sourcing oplossingen bieden."

Maar niet alleen aan de klantenkant, ook voor de medewerkers van Dept is eBrella een fijne toevoeging. Manuel: “Er zijn veel goede oud-Depsters die graag op freelance basis voor ons zouden willen werken. Via eBrella geven wij hen de kans om samen met ons die digitale projecten te blijven doen waar ze blij van worden."

Rachid Lechheb, eigenaar van eBrella is geen onbekende van Dept. Voordat hij zijn bedrijf oprichtte was hij werkzaam bij TamTam, inmiddels onderdeel van Dept. Volgens hem is de keuze dan ook simpel: “Dept sluit super goed aan bij onze community. Er is veel overlap op klantportfolio en profielen, aangezien onze focus ligt op het leveren van complete digitale teams. Daarbij werken we al geruime tijd samen en voel ik mij thuis als het gaat om de cultuur en ambitie binnen het netwerk.” Volgens Lechheb geeft Dept voor eBrella-freelancers de mogelijkheid om internationaal te gaan en voor nog mooiere merken te werken.

Dept bestaat uit de agencies TamTam, Expand Online, a friend of mine, Second Degree, Building Blocks, Studio Dumbar, Be Excellent, Trust Agents en Unskippable. Het netwerk bestaat uit 500 medewerkers met een gezamenlijke omzet van ruim €60 miljoen en kantoren in Nederland, UK, US, Duitsland en Spanje.